Sastojci (za 4 osobe):
4 velike rajčice
15 dkg kuhane tunjevine (može i iz konzerve - tuna u vlastitom soku)
1 glavica luka
2 kisela krastavca
4 zelene masline
1 žličica gorušice
1 limun
1 dl ulja
peršin, vlasac, sol i papar
Priprema:
Rajčice operite te im potom odrežite vrh i izdubite sredinu, pazeći da se ne ošteti vanjska kožica. Okrenite ih tako da se ocijedi voda.
Luk, kisele krastavce i masline narežite na sitne kockice. Tunjevinu zgnječite vilicom. Meso rajčica odvojite od sjemena i narežite na kockice. Rajčicu, tunjevinu i ostale namirnice dobro izmiješajte, dodajte sjeckani peršin i vlasac, posolite i popaprite. Posebno izmiješate ulje, gorušicu i limunov sok te ih dodajte nadjevu.
Dobivenom smjesom punite rajčice, posipajte ih sjeckanim peršinom, ohladite u hladnjaku i poslužite kao hladno predjelo.
Primorske punjene rajčice
tuna
Ključne riječi:
dalmatinska kuhinja,
hladno predjelo,
masline,
mediteranska kuhinja,
predjelo,
punjeno,
rajčica,
riba,
tuna
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar