Za tamnu smjesu:
500 g kesten pirea
150 g šećera u prahu
2 žlice ruma
Za svijetlu smjestu:
5 dl slatkog vrhnja (30% m.m.)
Za čokoladnu glazuru:
150 g čokolade za kuhanje
75 g maslaca
Priprema:
Tamna smjesa:
Kesten pire stavite u posudu. Dodajte mu šećer u prahu i rum. Mutite dok ne dobijete pjenastu, gustu smjesu. Razvaljajte je na debljinu oko 5 mm.
Svijetla smjesa:
Slatko vrhnje mutite dok ne dobijete čvrst snijeg.
Čokoladna glazura:
Čokoladu za kuhanje iskomadajte na manje dijelove te je stavite u posudu na laganu vatru. Miješajte dok se maslac ne rastopi i ne sjedini s čokoladom.
Po tamnoj smjesti ravnomjerno rasporedite tučeno vrhnje i sve skupa savijte u roladu. Potom je omotajte aluminijskom folijom te ostavite u hladnjaku da se stisne. Kada izvadite roladu iz hladnjaka, uklonite foliju te roladu prelijte pripremljenom toplom čokoladnom glazurom.
Kada se glazura ohladi i stisne, razrežite roladu na ploške.
Nema komentara:
Objavi komentar