Sastojci:
125 g brašna
2 jaja
120 ml mlijeka
120 ml mineralne (gazirane) vode
1/4 žličice soli
30 g maslaca, otopljenog
Priprema:
U velikoj zdjeli zamiješajte brašno i jaja. Polagano dodavajte mlijeko pa mineralnu vodu, miješajući pjenjačom kako bi dobili glatku smjesu, bez grudica. Potom dodajte maslac i još jednom dobro zamiješajte.
Ostavite smjesu da odstoji oko 20 minuta u hladnjaku.
Dobro zagrijte tavu za palačinke. Grabilicom za juhu lijevajte palačinke u tavu, tako da jedna mjerica bude za jednu palačinku. Držite tavu pod nagibom i zakrećite je tako da smjesa jednolično prekrije dno čitave tave.
Pecite palačinke oko 2 minute, dok donja strana blago ne porumeni i dok se ne odlijepi od podloge. Potom palačinku okrenite i još kratko popecite s druge strane.
Palačinke servirajte vruće.
Palačinke (osnovni recept)
Tags
# kruh
# kruh i slanice
slano
Ključne riječi:
kruh,
kruh i slanice,
osnovni recept,
palačinke,
slano
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
koliko ispadne palacinka i moze li se bez maslaca
OdgovoriIzbrišiOvo je za oko 12 palačinki, iako to sad sve ovisi o tome koliko debele palačinke pečete i u koliko širokoj tavi. Može i bez maslaca, naravno. Ja ga volim jer dodaje onaj neki poseban "schmeck", a i manje ulja onda koristim pri pečenju.
OdgovoriIzbrišiKoje je najbolje brašno za palacinke ? Oštro ili glatko?? Hvala
OdgovoriIzbrišiOštro! :)
OdgovoriIzbriši