300 g brašna
sol
mlaka voda
Nadjev:
30 g maslaca
2 žumanjka
250 g sira
1 kiselo vrhnje
2 bjelanjka
Preljev:
1 žlica ulja
40 g krušnih mrvica
1/2 kiselog vrhnja
Priprema:
Od brašna, soli i vode umijesite glatko tijesto. Razvucite ga tanko preko stola, na platnenoj podlozi (velikom stolnjaku, npr.) i četkicom ga premažite s malo otopljenog maslaca.
Nadjev pripremite tako da u otopljeni maslac dodate dobro izmiješane žumanjke te potom sir i vrhnje. Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg te ga polagano umiješajte u smjesu sa sirom.
Nadjev rasporedite na jednu polovicu razvučenog tijesta za štrukle. Tijesto potom uz pomoć stolnjaka na kojem ste ga razvukli uvijte u dugačku savijaču.
Savijaču potom režite na manje jastučiće tj. štrukle.
U loncu zakuhajte vodu i posolite je. Kuhajte u njoj štrukle oko 15 minuta.
U međuvremenu na tavi zagrijte malo ulja i na njemu popržite krušne mrvice. Kuhane štrukle procijedite, poslažite na pladanj te prelijte prženim mrvicama. Servirajte tople uz preljev od kiselog vrhnja.
Nema komentara:
Objavi komentar