palačinke
120 ml guste pileće juhe (pileći temeljac ugustite s brašnom)
1 žličica umaka Worcestershire
malo mljevenog muškatnog oraščića
140 g kuhane piletine (bijelo meso), narezane na manje komadiće
140 g očišćenih svježih šparoga
50 g kuhane šunke, narezane na kockice
40 g parmezana
120 ml vrhnja za kuhanje
80 ml majoneze
Priprema:
Prema osnovnom receptu ispecite palačinke i ostavite ih na toplom.
Zagrijte pećnicu na 200°C.
U manjoj zdjeli pomiješajte pileću juhu, umak Worcestershire i muškatni oraščić. Od dobivene smjese odvojite oko 50 ml i ostavite sa strane. U zdjelu dodajte piletinu, šparoge i šunku.
Smjesom punite palačinke, tako da na svaku stavite dvije pune žlice smjese. Palačinke čvrsto umotajte te ih slažite u namašćeni lim za pečenje ili u četverokutnu vatrostalnu posudu dimenzija oko 25 x 25 cm.
Smjesom umaka koju ste na početku odvojili sada prelijte palačinke. Posipajte s pola količine pripremljenog parmezana (20 g).
Aluminijskom folijom prekrijte palačinke i pecite ih u pećnici oko 20 - 25 minuta. Pomiješajte vrhnje za kuhanje s majonezom te umak prelijte preko palačinki. Posipajte s ostatkom parmezana. Vratite u pećnicu ovaj put bez aluminijske folije i još kratko pecite, dok se preljev na palačinkama ne zarumeni.
Servirajte toplo.
Nema komentara:
Objavi komentar