20111112

Palačinke (osnovni recept)

Sastojci:

125 g brašna
2 jaja
120 ml mlijeka
120 ml mineralne (gazirane) vode
1/4 žličice soli
30 g maslaca, otopljenog

Priprema:

U velikoj zdjeli zamiješajte brašno i jaja. Polagano dodavajte mlijeko pa mineralnu vodu, miješajući pjenjačom kako bi dobili glatku smjesu, bez grudica. Potom dodajte maslac i još jednom dobro zamiješajte.

Ostavite smjesu da odstoji oko 20 minuta u hladnjaku.

Dobro zagrijte tavu za palačinke. Grabilicom za juhu lijevajte palačinke u tavu, tako da jedna mjerica bude za jednu palačinku. Držite tavu pod nagibom i zakrećite je tako da smjesa jednolično prekrije dno čitave tave.

Pecite palačinke oko 2 minute, dok donja strana blago ne porumeni i dok se ne odlijepi od podloge. Potom palačinku okrenite i još kratko popecite s druge strane.

Palačinke servirajte vruće.

4 komentara:

  1. koliko ispadne palacinka i moze li se bez maslaca

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo je za oko 12 palačinki, iako to sad sve ovisi o tome koliko debele palačinke pečete i u koliko širokoj tavi. Može i bez maslaca, naravno. Ja ga volim jer dodaje onaj neki poseban "schmeck", a i manje ulja onda koristim pri pečenju.

    OdgovoriIzbriši
  3. Koje je najbolje brašno za palacinke ? Oštro ili glatko?? Hvala

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...