Sastojci:
2,5 žlice maslinovog ulja
100 g rastopljenog maslaca
sok od 1,5 limuna
3 žlice Dijon senfa
1/2 šake svježeg lišća bosiljka
3 češnja češnjaka, nasjeckanog
sol po ukusu
bijeli papar
1,2 kg svježih škampa, očišćenih
Pribor:
ražnjići
roštilj
Priprema:
Za marinadu, u posudi pomiješajte maslinovo ulje, otopljeni maslac, limunov sok, dijon senf, bosiljak i nasjeckani češnjak te posolite i popaprite.
U marinadu dodajte škampe, dobro protresite da se svi sastojci prožmu, pokrijte posudu prozirnom folijom i ostavite da se škampi mariniraju u hladnjaku oko jedan sat.
Dobro zagrijte roštilj.
Marinirane škampe poslažite na ražnjiće, a ostatak marinade bacite.
Rešetku roštilja lagano pomastite te poslažite ražnjiće. Pecite oko 4 minute, povremeno okrećući, sve dok meso škampa ne postane neprozirno.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar