Sastojci:
2 žlice maslinovog ulja
1 crveni luk, srednje veličine, sitno nasjeckan
2 mrkve, oguljene i narezane na manje kockice
1 režanj češnjaka, nasjeckan
450 g smrznutog špinata
2 rajčice, odstranjene kožice i sjemenki, nasjeckane
1 žličica soli
1/4 žličice svježe mljevenog papra
pola šake listova svježeg bosiljka
1/2 šalice ribanog parmezana
250 g mascarpone sira
250 g mozzarella sira, u komadićima
150 ml mlijeka
12 nešto debljih, slanih palačinki
Priprema:
Prije pripreme nadjeva, ispecite 12 nešto debljih, velikih palačinki. Odložite ih na toplo mjesto.
U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk, mrkvu i češnjak te dinstajte dok povrće malo ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte špinat, rajčicu, sol i papar. Promiješajte. Premjestite povrće u veći lonac. Dodajte bosiljak, 1/4 šalice parmezana i mascarpone sir. Promiješajte.
Uklonite s vatre i smjesu povrća podijelite na dva dijela. Jednim dijelom ćete puniti palačinke.
Zagrijte pećnicu na 180°C. Lagano maslacem premažite vatrostalnu posudu u kojoj ćete peći palačinke.
Polovicu svake palačinke prekrijte s 2 žlice smjese od povrća, a po povrću rasporedite dio pripremljene mozarelle. Zamotajte palačinke te ih slažite u vatrostalnu posudu.
Drugu, neiskorištenu polovicu povrća stavite u blender te ga izmiksajte s 1 dl mlijeka. Dodajte još do pola decilitra mlijeka, ako je potrebno, kako biste dobili fin umak. Umakom po sredini prelijte palačinke. Posipajte s ostatkom parmezana i pecite dok se sir ne otopi, a povrće potpuno ne zagrije, oko 25 minuta.
Servirajte vruće.
Palačinke s povrćem
by
Točka
in
glavno jelo,
mascarpone,
mozarella,
mrkva,
palačinke,
parmezan,
povrće,
predjelo,
špinat,
vegetarijanska kuhinja
vegetarijanska kuhinja
Ključne riječi:
glavno jelo,
mascarpone,
mozarella,
mrkva,
palačinke,
parmezan,
povrće,
predjelo,
špinat,
vegetarijanska kuhinja
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar