Sastojci:
60 ml kozjeg mlijeka
180 ml narančinog soka, svježe iscijeđenog
2 šalice kokosovog brašna
7 žličica šećera
280 g brašna (2 šalice)
60 g maslaca
Priprema:
Sve navedene sastojke, osim mlijeka dobro umiješajte. Potom pomalo dodavajte mlijeko i miješajte kako bi dobili srednje meko, kompaktno tijesto.
Tijesto razvaljajte na debljinu od oko pola centimetra te ga režite kalupom za kekse.
Poslažite kekse na podmazani lim za pečenje (ili na masni papir) te ih pecite na 200°C dok ne porumene.
Napomena:
Ovo je osnovni recept za kokos keksiće.
U smjesu za tijesto također možete dodati npr. sitne komadiće čokolade te je tako zamijesiti i ispeći.
Drugi način je da pečene kekse umočite do pola u čokoladnu ili šećernu glazuru.
U smjesu također, umjesto čokolade, možete dodati ukuhanu sitno nasjeckanu koru naranče.
Kao ukras, prije pečenja na svaki keks možete utisnuti jedan badem ili kandiranu višnju, itd.
Svoje ideje slobodno priložite u komentarima. :)
Kokos keksići
by
Točka
in
afrička kuhinja,
keks,
keksi,
kokos,
kolači,
kozje mlijeko,
sitni kolači,
slatko,
suhi kolači
Tags
# afrička kuhinja
# keks
suhi kolači
Ključne riječi:
afrička kuhinja,
keks,
keksi,
kokos,
kolači,
kozje mlijeko,
sitni kolači,
slatko,
suhi kolači
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar