Sastojci (za 4 osobe):
30 dkg suhog svinjskog mesa
40 dkg prokulica
10 dkg pancete
15 dkg suhog ovčjeg mesa
1 par suhih svinjskih kobasica
20 dkg krumpira
10 dkg tikvica
10 dkg mahuna
5 režnjeva češnjaka
1 vezica peršina
2 žlice maslinovog ulja
sol i papar
Priprema:
Povrće operite i očistite, krumpir i tikvice ogulite i narežite na kockice. Suhu ovčetinu i svinjetinu skuhajte u vodi. Kad je meso gotovo, izvadite ga i u istoj vodi skuhajte tikvice, prokulice, krumpir i mahune.
U međuvremenu sitno isjeckajte pancetu, češnjak i peršin. Tu smjesu u posebnoj posudi dobro izmiješajte s maslinovim uljem.
Kad je povrće gotovo kuhano, dodajte smjesu s pancetom, zajedno s kobasicom narezanom na kolutiće. Sve zajedno kuhajte narednih desetak minuta, dodajte kuhano suho meso narezano na komadiće te uklonite s vatre.
Dubrovačka maneštra ne bi trebala biti pregusta.
Dubrovačka maneštra
tikvice
Ključne riječi:
dalmatinska kuhinja,
gusta juha,
hrvatska kuhinja,
juha,
kobasica,
krumpir,
mahune,
maneštra,
mediteranska kuhinja,
mineštra,
ovčetina,
povrće,
prokulice,
svinjetina,
tikvice
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar