Ideje za ukusnu Noć vještica

Iako u Hrvatskoj nije tradicija slaviti Noć vještica na način kako se to radi u Sjedinjenim Američkim Državama, možda ste se ipak odlučili organizirati party za ekipu. Evo, stoga, nekoliko ideja za vašu zabavu! 

Ideja #1: Koščate grickalice
Kao grickalice za vašu zabavu prigodom Noći vještica od smjese za Dabo Kolo možete napraviti jezivo simpatične malene koščice poput ovih:



Ideja #2: Pizza mumije
Od sredine šnita kruha za tost napravite krugove i istostirajte ih. Premažite ih gustim sokom od rajčice u koji ste dodali malo začina (sol, papar, origano). Papriku izrežite na malene kockice i posipajte je po svakom tostu. Crne masline narežite na tanke ploškice tako da dobijete kolutiće s rupom u sredini. Po dva kolutića stavite na svaki tost, umjesto očiju mumije. Za zjenice iskoristite malo mladog luka ili vlasca. Tvrdi sir narežite na prutiće. poslažite prutiće po cijelom tostu, osim po "očima". Zagrijte pećnicu na 200°C i pecite  ove mini pizze oko desetak minuta tj. dok se sir ne rastopi. Rezultat bi trebao neodoljivo podsjećati na mumije:


Ideja #3: Jestive očne jabučice
Za ovo vam je potrebno nekoliko mrkvi, crnih maslina i kremasti sir. Mrkve narežite na manje komade (oko 1 cm dužine), na svaku utisnite malo kremastog sira te u sir ugurajte po jednu crnu maslinu bez koštice.



Ideja #4: Čudovišni prsti
Prste napravite od nekog tvrdog sira, a nokte od komadića zelene paprike.





Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.