Sastojci:
20 dkg mljevenog keksa petit beure
20 dkg mljevenih lješnjaka
32 dkg margarina za kreme
10 dkg čokolade za kuhanje
2 velike žlice ruma
50 dkg šećera
15 velikih žlica vode
Glazura:
10 dkg čokolade
5 dkg margarina
Priprema:
U većoj zdjeli izmiješajte kekse, lješnjake i margarin kao tijesto.
Skuhajte od vode i šećera sirup. Gotov je kad se sa žlice počne istezati tanka nit umjesto kapljice. Brzo umiješajte u smjesu keksa, lješnjaka i margarina.
Smjesu podijelite u dva dijela. U jedan dio umiješajte otopljenu čokoladu, a u drugi rum.
U kalup najprije stavite dio sa čokoladom, pa na njega dio sa rumom. Ostavite da se ohladi.
Glazura:
Margarin i čokoladu istopite u posudi iznad lonca s uzavrelom vodom te prelijte preko bajadere.
Nema komentara:
Objavi komentar