Sastojci (za 4 osobe):
30 dag posne svinjetine
5 dag crvenog luka
40 dag kiselog kupusa, tanko narezanog
2 dag suhe slanine
1 velika žlica ulja
2 velike žlice koncentrata od rajčice
dva lista lovora
nekoliko zrna papra
slatka crvena paprika
Priprema:
Na ulju popirjajte sitno sjeckani luk, slaninu i svinjetinu izrezanu na veće komade. kada luk požuti, a meso dobije rumenu boju, podlijte s 4 dl mlake vode.
Kiseli kupus operite i dodajte lonac s lukom i svinjetinom. Kada zakuha, dodajte ostale začine (papriku, papar, lovorov list) te koncentrat od rajčice. Kuhajte polagano u poklopljenoj posudi oko sat i pol, uz povremeno podlijevanje toplom vodom.
Energetska vrijednost po osobi: 221 kcal (928 kJ)
1 jedinica iz skupine: Povrće
2,5 jedinice iz skupine: Meso i zamjene
1 jedinica iz skupine: Masnoće i zamjene
Sekeli gulaš (recept za dijabetičare)
Tags
# bez soli
# dijabetes
svinjetina
Ključne riječi:
bez soli,
dijabetes,
dijabetičari,
dijabetička kuhinja,
dijeta,
dijetalno,
glavno jelo,
kiseli kupus,
malo masnoća,
meso,
sekeli gulaš,
svinjetina
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar