Sastojci (za 4 osobe):
150 g mrkve
80 g graška šećerca
sol
150 g svježih krastavaca za salatu
30 g ljutike
80 g koktel rajčica
400 g sušene ribe (morskog psa)
10 velikih listova salate maslenke
120 ml ribljeg temeljca
80 ml ulja grožđanih sjemenki
60 ml svijetlog aceta balsamica
1 žličica senfa
1 žličica kopra
malo papra
prstohvat šećera
Priprema:
Ogulite mrkvu i narežite je na tanke ploškice. Grašać očistite i zajednog ga s mrkvom blanširajte u kipućoj slanoj vodi oko 4-5 minuta.
Povrće prelijte hladnom vodom i dobro ocijedite. Iz opranog krastavca pomoću specijalnog noža izrežite kuglice. Ljutiku oljuštite i narežite na ploške. Koktel rajčice operite, odrežite bazu peteljke i prepolovite.
Ribu narežite na komade dužine 2 cm. listove salate operite i nakidajte na manje komade.
U posebnoj zdjeli prelite mrkvu, krastavac, grašak, ljutiku i rajčicu uljem i octom pa sve dobro promiješajte.
Listove salate složite na tanjur, dodajte povrće s ribom te poslužite.
Miješana riblja salata
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar