Sastojci:
Tijesto za koru:
1 kg brašna
1/2 litre mlake vode
1 žličica soli
Punjenje:
1 kg mljevenog telećeg mesa
4 glavice sitno nasjeckanog ljubičastog luka
sol, papar
180 g čvrstog jogurta
250 g maslaca
Priprema:
Tijesto:
Brašno, mlaku vodu i sol zamjesite u glatko tijesto, u obliku lopte, i
pustiti da odstoji pola sata. Tijesto potom premjesite još jednom i pustite da odstoji još sat vremena kako bi se podiglo.
U međuvremenu, napravite smjesu za punjenje: na maslacu popržite sitno sjeckani luk dok ne postane staklast. Dodajte mu mljeveno meso, sol i papar te ostavite dinstati dok voda koju će meso isputiti ne ispari. Tako pripremljenu smjesu ostavite sa strane da se ohladi.
Kada je tijesto naraslo, podjelite ga na tri dijela u obliku lopte. Svaku loptu razvucite u veliku tanku koru i dobro premažite rastopljenim maslacem. Premazane kore stavite jednu na drugu te ih potom narežite na kvadrate veličine 8 x 8 cm.
Punjenje:
Sredinu svakog kvadrata puniti mesnom smjesom. Potom kvadrate presavijte tako da spojite dijagonalne rubove, dva po dva pa potom spojenu stranu okrenete prema dolje. Tako dobivene "jastučiće" poredajte u podmazani lim za pečenje.
Mantije potom premažite maslacem i pecite u jako zagrijanoj pećnici, na temperaturi od oko 250°C, dok ne porumene. Kad porumene, smanjite temperaturu na 180°C te dalje pecite dok mantije ne postanu hrskave.
Gotove mantije prelijte jogurtom pa ih vratite u pećnicu na još 10-ak minuta.
Mantije (mesne rolice)
by
Točka
in
bosanska kuhinja,
burek,
kosovska kuhinja,
kruh,
kruh i slanice,
mantije,
meso,
pita,
predjelo,
slano,
turska kuhinja
turska kuhinja
Ključne riječi:
bosanska kuhinja,
burek,
kosovska kuhinja,
kruh,
kruh i slanice,
mantije,
meso,
pita,
predjelo,
slano,
turska kuhinja
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar