Mantije (mesne rolice)

Sastojci:

Tijesto za koru:
1 kg brašna
1/2 litre mlake vode
1 žličica soli

Punjenje:
1 kg mljevenog telećeg mesa
4 glavice sitno nasjeckanog ljubičastog luka
sol, papar
180 g čvrstog jogurta
250 g maslaca

Priprema: 

Tijesto:
Brašno, mlaku vodu i sol zamjesite u glatko tijesto, u obliku lopte, i pustiti da odstoji pola sata. Tijesto potom premjesite još jednom i pustite da odstoji još sat vremena kako bi se podiglo.

U međuvremenu, napravite smjesu za punjenje: na maslacu popržite sitno sjeckani luk dok ne postane staklast. Dodajte mu mljeveno meso, sol i papar te ostavite dinstati dok voda koju će meso isputiti ne ispari. Tako pripremljenu smjesu ostavite sa strane da se ohladi.

Kada je tijesto naraslo, podjelite ga na tri dijela u obliku lopte. Svaku loptu razvucite u veliku tanku koru i dobro premažite rastopljenim maslacem.  Premazane kore stavite jednu na drugu te ih potom narežite na kvadrate veličine 8 x 8 cm.

Punjenje:
Sredinu svakog kvadrata puniti mesnom smjesom. Potom kvadrate presavijte tako da spojite dijagonalne rubove, dva po dva pa potom spojenu stranu okrenete prema dolje. Tako dobivene "jastučiće" poredajte u podmazani lim za pečenje.

Mantije potom premažite maslacem i pecite u jako zagrijanoj pećnici, na temperaturi od oko 250°C, dok ne porumene. Kad porumene, smanjite temperaturu na 180°C te  dalje pecite dok mantije ne postanu hrskave.

Gotove mantije prelijte jogurtom pa ih vratite u pećnicu na još 10-ak minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.