Sastojci:
1,5 kg bundeve
2 crvena luka, srednje veličine
2 žlice maslinovog ulja ili ghee-ja (indijski pročišćeni maslac)
1 češanj češnjaka
1 žličica soli
bijeli papar
1 žličica curry-ja
1 žličica garam masale (indijski začin)
5 dl voda
180 ml čvrstog jogurta (može i kiselo vrhnje)
Priprema:
Bundevu raspolovite i odstranite sjemenke i koru. Luk i češnjak nasjeckajte te lagano prepržite na ulju, na to dodajte ostale sastojke (osim vode i jogurta) te kratko vrijeme lagano dinstajte. Dodajte vodu i kuhajte oko pola sata do 40 minuta tj. dok bundeva ne omekša.
Na kraju sve lagano izmiksajte u blenderu ili štapnim mikserom, dodajte jogurt (vrhnje) i poslužite toplo.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar