2 jušne žlice brašna
1 žličica soli
1/4 žličice praška za pecivo
1/4 žličice zdrobljenog crnog papra
6 srednje velikih krumpira
1 jaje
1 mljeveni režanj češnjaka
1 jušna žlica sitno nasjeckanog luka
50 g maslaca
350 g kiselog vrhnja
Priprema:
U zdjeli pomiješajte brašno, sol, prašak za pecivo i papar. Ogulite i naribajte krumpir pa ga pustite da se u potpunosti osuši. Umijesite ga u suhu smjesu pa dodajte jaja, češnjak i luk.
Od tijesta oblikujte krokete kao male valjke.
U tavi ugrijte maslac i spržite male krokete tako da su s obje strane zlatnosmeđi.
Poslužiti sa vrhnjem.
U zdjeli pomiješajte brašno, sol, prašak za pecivo i papar. Ogulite i naribajte krumpir pa ga pustite da se u potpunosti osuši. Umijesite ga u suhu smjesu pa dodajte jaja, češnjak i luk.
Od tijesta oblikujte krokete kao male valjke.
U tavi ugrijte maslac i spržite male krokete tako da su s obje strane zlatnosmeđi.
Poslužiti sa vrhnjem.
Nema komentara:
Objavi komentar