Sastojci:
200 g odreska
100 g šampinjona
malo brašna
vrhnje za kuhanje
senf
malo Vegete
sol
peršin
goveđi temeljac
sir trapist
Priprema:
Odrezak ispecite na ulju i kada je napola gotov stavite ga u drugu tavu, nenauljenu, da se nastavi peći. U tavu s uljem u kojem se pržio odrezak stavite nasjeckane šampinjone i malo brašna te pirjajte. Potom dodajte vrhnje za kuhanje, malo senfa, sol, Vegetu, sitno sjeckani peršin te zalijte goveđim temeljcem.
Kada se umak ukuha, prelijte ga preko odreska, još malo pustite da se prokrčka i na kraju dodajte naribani trapist.
Kao prilog možete poslužiti grašak, mrkvu, krumpir ili rižu.
Odrezak u umaku od gljiva i vrhnja
Tags
# glavno jelo
# gljive
šampinjoni
Ključne riječi:
glavno jelo,
gljive,
meso,
odrezak,
šampinjoni
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar