Sastojci:
1 veliki krumpir (skuhan, težine oko 100 g)
450 g šećera u kristalu
2-3 kapi ekstrakta vanilije
300 g tamne čokolade
100 g kokosovog brašna
Priprema:
Skuhani krumpir zdrobite u fini pire i ostavite da se ohladi. Potom u zdjelu s krumpirom dodajte ekstrakt vanilije i 100 g šećera. Sve dobro izmiješajte. Krumpir bi vam se mogao činiti vrlo suhim, no on će postati vrlo tvrda i ljepljiva smjesa. Dodavajte polako još šećera, po 100 g, dobro miješajući nakon svakog dodavanja, sve dok ga ne potrošite.
Veći četvrtasti pladanj ili kalup za pečenje obložite masnim papirom, smjesu rasporedite po limu i poravnajte. Pokrijte s prozirnom folijom i ostavite oko sat vremena u zamrzivaču.
U međuvremenu, tostirajte kokosovo brašno u pećnici tako da ga rasporedite u tankom sloju na lim za pečenje te ga ostavite oko 5 minuta u pećnici na 150°C. Kokos treba dobiti zlatastu nijansu. S ovim budite pažljivi jer kokos vrlo lako zagori!
Nakon što je porumenio, izvadite ga iz pećnice i pustite da se ohladi.
Izvadite smjesu od krumpira iz hladnjaka te uklonite foliju. Narežite je na prutiće.
Tamnu čokoladu istopite u zdjeli iznad lonca kipuće vode. Kada čokolada postane tekuća, umočite u nju svaki prutić te ga potom uvaljajte u brašno.
Gotove makarune poslažite na masni papir i pustite da malo odstoje te da se čokolada stegne.
Škotski makarun prutići (Macaroon bars)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar