Sastojci:
500 g svježeg sira
150 g šećera
1 l mlijeka
malo soli
4 jaja
1 l vrhnja
300 g brašna kukuruznog
300 g brašna bijelog
4 praška za pecivo
Priprema:
Svježi sir, mlijeko, vrhnje, šećer, sol i jaja dobro izmiješajte pa dodavajte kukuruzno i bijelo brašno u koje ste pomiješali prašak za pecivo. Sve dobro izmiješajte da dobijete glatku, srednjegustu masu. Izlijte je u namašćeni lim i pecite na 180 °C dok ne porumeni.
Kada je bazlamača gotova, ostavite da se malo ohladi i izrežite po želji.
Površinu bazlamače možete dodatno posipati šećerom u prahu.
Bazlamača
by
Točka
in
bazlamača,
desert,
doručak,
hrvatska kuhinja,
kukuruznjača,
kuružnjača,
slatko,
zlefka,
zlevanka,
zlevka,
zlijevanka,
zlijevka
Tags
# bazlamača
# desert
zlijevka
Ključne riječi:
bazlamača,
desert,
doručak,
hrvatska kuhinja,
kukuruznjača,
kuružnjača,
slatko,
zlefka,
zlevanka,
zlevka,
zlijevanka,
zlijevka
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar