Tijesto:250 g brašna
5 g suhog kvasca (1 vrećica)
60 g šećera
60 ml ulja
1 mala žličica soli
1 vrećica vanilin šećera
150 ml mlijeka
Nadjev:
150 g mljevenih lješnjaka (mogu biti i sitno sjeckani)
100 g Nutelle
Premaz:
1 jaje
Priprema:
Tijesto:
Kvasac razmutite u malo toplog mlijeka u koje ste prethodno dodali žličicu šećera. U brašno dodajte sol, vanilin šećer i ulje pa zatim odreagirani kvasac. Tijesto dobro izradite mikserom i ostavite da se digne.
Kada tijesto udvostruči volumen istresite ga na radnu površinu i razvucite u obliku kruga koje potom trebate isjeći na 8 jednakih dijelova. Na svaki trokutić stavite po malo Nutelle i malo lješnjaka te potom urolajte u obliku kiflice.
Lim za pečenje podmažite margarinom i pobrašnite (ili na dno lima stavite masni papir za pečenje). Poslažite na njega kifle te ih tako ostavite oko 15 minuta da se još malo dignu.
Premažite kiflice jajetom i pecite na 180° oko 20 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar