Sastojci:
1 kg brašna
90 ml ulja (= 3 šalice za espresso)
1/2 litre mlijeka
2 jaja
malo soli
1 žlica šećera + malo šećera za kvasac
1 kvasac
šećer u prahu
2 vrećice vanilin šećera
ribana korica jednog limuna
marmelada od marelice
margarin
Priprema:
U mlako mlijeko stavite jednu žličicu brašna, malo šećera i kvasac te pustite da kvasac odreagira.
U posudu za zamjes tijesta razbijte jaja, dodajte malo soli i žlicu šećera. Dodajte i koricu limuna te jedan vanilin šećer. Potom u tu posudu usipajte mlijeko s kvascem te brašno. Zamijesite tijesto koje ne treba biti pretvrdo, ali se ne treba ni lijepiti za ruke. Podijelite ga na više manjih loptica (preporučujemo osam). Svaku lopticu razvaljajte u krug te rasijecite na osam trokuta. Na svaki trokut stavite malo marmelade te uvijte kiflice.
Kiflice poslažite na podmazani lim za pečenje (može i na masni papir za pečenje), tako da između svake ostavite razmak oko 1,5 cm. Pokrijte kiflice krpom te ostavite na toplom da narastu.
Otopite margarin (ili maslac). Svaku kiflicu četkicom dobro premažite margarinom te ih stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C dok ne porumene.
Pečene kiflice posipajte šećerom u prahu u koji ste dodali malo vanilin šećera.
Kiflice s marmeladom
slatko
Ključne riječi:
dizano tijesto,
hrvatska kuhinja,
kifle,
kiflice,
kolač,
kruh,
marmelada,
slatko
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar