Sastojci (za 8 osoba):
Tijesto:1 žumanjak
1 cijelo jaje
200 g maslaca
2 dl mlijeka
1 kvasac
8 žlica šećera
1 žličica soli
500 g brašna
Punjenje: 100 g proprženih mljevenih oraha
100 g šećera
2 bjelanjka
Priprema:
Za tijesto je potrebno potopiti kvasac u malo toplog mlijeka da izreagira, a u
međuvremenu zamiješajte smjesu u koju ste dodali maslac, jaja, šećer, sol, mlijeko, koru jednog
limuna i na kraju brašno.
Dodajte potom i kvasac te zamiješano tijesto odmah podijelite na osam jednakih dijelova - loptica, te ga ostavite da odstoje jedan sat i podignu se.
Svaku lopticu podijelite u novih osam dijelova, razvaljajte, punite orasima te umotajte u kiflicu.
Lim za pečenje podmažite s malo masnoće te napravite razmak između kiflica oko dva centimetra.
Ostavite tako posložene kiflice da odstoje još oko pola sata te ih potom stavite peći na 200°C, oko 10 do 15 minuta.
Kada su kiflice pečene, posipajte ih šećerom u prahu u koji ste prije toga umiješali malo vanilin šećera.
Kiflice sa orasima
Tags
# desert
# dizano tijesto
slatko
Ključne riječi:
desert,
dizano tijesto,
hrvatska kuhinja,
kiflice,
kolači,
orasi,
slatko
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar