Sastojci (za 12 komada):
Tijesto:
30 dag brašna (glatko ili za savijače)
2 žličice ulja
1,5 dl mlake vode
ili: 8 listova gotovog tijesta za savijače
Nadjev:
50 dag jabuka
2 dag krušnih mrvica
5 ml tekućeg sladila bez energetske vrijednosti, koje se može kuhati
Priprema:
Brašno i 0,5 dl vode umijesite u jednolično tijesto. Umiješano tijesto nauljite s gornje strane, poklopite zagrijanom posudom i ostavite oko 1/2 sata. Na stolnjaku posutom s malo brašna razvucite tijesto na debljinu papira. Deblje rubove tijesta uklonite.
Ako nemate vremena mijesiti tijesto, iskoristite 8 kupovnih, gotovih kora za savijaču.
Jabuke očistite i naribajte ribežom. Na razvučeno tijesto stavite jabuke, dio krušnih mrvica i tekuće sladilo. Ako upotrebljavate gotove kore, uzimajte po dva lista i na njih stavljajte četvrtinu jabuka i tekućeg sladila.
Pecite u pećnici dvadeset minuta na temperaturi od 180°C. Kad se ohladi, razrežite na 12 komada.
Energetska vrijednost po osobi: 77 kcal (323 kJ)
1 jedinica iz skupine: Kruh i zamjene
1/2 jedinice iz skupine: Voće
Savijača od jabuka (recept za dijabetičare)
by
Točka
in
dijabetes,
dijabetičari,
dijabetička kuhinja,
dijeta,
dijetalno,
jabuke,
malo masnoća,
savijača,
slatko,
štrudla
štrudla
Ključne riječi:
dijabetes,
dijabetičari,
dijabetička kuhinja,
dijeta,
dijetalno,
jabuke,
malo masnoća,
savijača,
slatko,
štrudla
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar