20111101

Tjestenina s bukovačama i kestenom

Sastojci:


300 g tjestenine
šalica pečenih i očišćenih kestena
50 g pršuta ili šunke, narezanog na tanke trakice
250 g bukovača
sol, bijeli papar
1 žlica svježeg peršina, sitno nasjeckanog
200 ml vrhnja za kuhanje
100 g maslaca


Priprema:

Na tavi zagrijte maslac te na njega istresite bukovače koje ste narezali na veće komade. Malo propržite da bukovače porumene. Potom dodajte pršut i kesten (u komadima, ne zdrobljeni) te dobro promiješajte. Kratko pržite, povremeno tresući tavu.

U međuvremenu, u kipuću slanu vodu dodajte tjesteninu te je skuhajte prema receptu na pakiranju.

Smjesu s bukovačama posolite i malo popapritet te dodajte svježi peršin. Dobro protresite. Procijeđenu tjesteninu dodajte bukovačama. Dobro promiješajte.

Tjesteninu zalijte vrhnjem za kuhanje i promiješajte. Pustite da se vrhnje ukuha te servirajte toplo.

Tjesteninu možete ukrasiti tako da je posipate s još malo svježeg peršina te na kraju još malo popaprite svježe mljevenim paprom.


Ovaj recept objavljen je u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska!", 01. studenog 2011. godine.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...