20111112

Palačinke sa špinatom, slaninom i gljivama

Sastojci:

6 tankih kriški slanine
15 g maslaca
225 g svježih šampinjona

45 g maslaca
30 g brašna
250 ml mlijeka
280 g prethodno odmrznutog usitnjenog špinata
1 žličica svježeg peršina, sitno nasjeckanog
10 g ribanog parmezana
sol, papar

160 ml pilećeg temeljca
2 jaja
120 ml limunovog soka
sol, papar

prethodno ispečene palačinke


Priprema:


Prema osnovnom receptu pripremite i ispecite palačinke. Ostavite ih na toplom.

U većoj i dubljoj tavi popržite slaninu. Izvadite je na papirnati ubrus da se prosuši pa je zatim izmrvite i ostavite sa strane. U tavu u kojoj ste popržili slaninu dodajte i žlicu malsaca te na njemu popržite gljive.

U drugoj posudi otopite 3 žlice masalca (45 g), dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete glatku gustu smjesu. Potom umiješajte mlijeko i ukuhavajte dok ne dobijete gusti umak. Dodajte usitnjenu slaninu, gljive, odmrznuti špinat i peršin, parmezan, sol i papar. Kuhajte još oko desetak minuta, dok se sve još malo ne ugusti.

U loncu zakuhajte pileći temeljac. U manjoj zdjelici umiješajte jaja i limunov sok. Jaja dodajte u temeljac neprestano miješajući pjenjačom kako biste dobili jednoličnu smjesu, a ne temeljac komadićima jaja. Posolite i popaprite po ukusu.

Svaku palačinku napunite špinatom i slaninom, umotajte te prelijte umakom od jaja.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...