20111114

Palačinke s povrćem

Sastojci:

2 žlice maslinovog ulja
1 crveni luk, srednje veličine, sitno nasjeckan
2 mrkve, oguljene i narezane na manje kockice
1 režanj češnjaka, nasjeckan
450 g smrznutog špinata
2 rajčice, odstranjene kožice i sjemenki, nasjeckane
1 žličica soli
1/4 žličice svježe mljevenog papra
pola šake listova svježeg bosiljka
1/2 šalice ribanog parmezana
250 g mascarpone sira
250 g mozzarella sira, u komadićima
150 ml mlijeka

12 nešto debljih, slanih palačinki

Priprema:

Prije pripreme nadjeva, ispecite 12 nešto debljih, velikih palačinki. Odložite ih na toplo mjesto.

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk, mrkvu i češnjak te dinstajte dok povrće malo ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte špinat, rajčicu, sol i papar. Promiješajte. Premjestite povrće u veći lonac. Dodajte bosiljak, 1/4 šalice parmezana i mascarpone sir. Promiješajte.
Uklonite s vatre i smjesu povrća podijelite na dva dijela. Jednim dijelom ćete puniti palačinke.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Lagano maslacem premažite vatrostalnu posudu u kojoj ćete peći palačinke.

Polovicu svake palačinke prekrijte s 2 žlice smjese od povrća, a po povrću rasporedite dio pripremljene mozarelle. Zamotajte palačinke te ih slažite u vatrostalnu posudu.

Drugu, neiskorištenu polovicu povrća stavite u blender te ga izmiksajte s 1 dl mlijeka.  Dodajte još do pola decilitra mlijeka, ako je potrebno, kako biste dobili fin umak. Umakom po sredini prelijte palačinke. Posipajte s ostatkom parmezana i pecite dok se sir ne otopi, a povrće potpuno ne zagrije, oko 25 minuta.

Servirajte vruće.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...