Palačinke bolognese


Sastojci:
/ za 10 velikih palačinki

500 g mljevene govedine
1 veliki žuti luk, sitno nasjeckan
400 ml pasirane rajčice
sol
papar
2 češnja češnjaka
1/4 žličice čili pahuljica 
3 žlice suncokretovog ulja
maslac
100 g mozzarella sira
1 jaje
180 ml kiselog vrhnja

Priprema:

Ispecite palačinke i ostavite ih na toplom.
Zagrijte pećnicu na 200°C.

U većoj tavi zagrijte ulje te na njemu  popržite luk do staklaste, zlatnožute boje. Potom dodajte sitno nasjecaki češnjak i 1/4 žličice  chili pahuljica, kratko prodinstajte da češnjak pusti miris pa dodajte mljeveno meso i još kratko popržite. Meso začinite solju prema ukusu te svježe mljevenim crnim paprom. Promiješajte pa zalijte pasiranom  rajčicom. Dinstajte oko 15-ak minuta, na laganoj vatri, dok se ne ugusti.

Palačinke punite mesom te ih zarolajte ili zamotajte na način da ih potpuno zatvorite, kao jastučiće. Smjesa ne smije nigdje curiti. Poslažite palačinke jednu do druge u maslacem podmazanu vatrostalnu posudu.

U zdjelici umutite jaje te mu dodajte kiselo vrhnje. Promiješajte pjenjačom. Vrhnjem zalijte palačinke. Mozzarellu nakidajte na manje komade te ih rasporedite po palačinkama. Stavite palačinke u pećnicu i pecite dok im površina ne porumeni.

Servirajte toplo.





Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.