20111113

Palačinke bolognese

Sastojci:

10 velikih palačinki
500 g mljevene govedine
1 crveni luk, sitno nasjeckan
400 ml pasirane rajčice
sol, papar, vegeta
mljevena chili paprika
3 žlice suncokretovog ulja
maslac
100 g mozzarella sira
1 jaje
180 ml kiselog vrhnja

Priprema:

Ispecite palačinke i ostavite ih na toplom.
Zagrijte pećnicu na 200°C.

U većoj tavi zagrijte ulje te na njemu  popržite luk do staklaste, zlatnožute boje. Potom dodajte mljeveno meso i još kratko popržite. Meso začinite solju, svježe mljevenim crnim paprom te s malo vegete. Potom dodajte i 1/4 žličice mljevenog chilija. Promiješajte pa zalijte pasiranom  rajčicom. Dinstajte oko 15-ak minuta, na laganoj vatri, dok se ne ugusti.

Palačinke punite mesom te ih zamotajte na način da ih potpuno zatvorite, kao jastučiće. Smjesa ne smije nigdje curiti. Poslažite palačinke jednu do druge u maslacem podmazanu vatrostalnu posudu.

U zdjelici umutite jaje te mu dodajte kiselo vrhnje. Promiješajte pjenjačom. Vrhnjem zalijte palačinke. Mozzarellu nakidajte na manje komade te ih rasporedite po palačinkama. Stavite palačinke u pećnicu i pecite dok im površina ne porumeni.

Servirajte toplo.


Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...