20111119

Brodet sa začinskim travama


Sastojci:


1 kg ribe za brodet (škarpina, ugor, kirnja, tabinja, kovač)
1 manji jastog
2 veće glavice luka
3-4 režnja češnjaka
3 veće zrele rajčice (može i pelat)
1-2 žlice vinskog octa, maslinovo ulje
3 dl bijelog vina
voda
začini: sol, papar, peršin, metvica, timijan, kadulja, origano, estragon


Priprema:

Očišćenu i opranu riba lagano ispržite na ulju u loncu u kojem ćete pripremati brodet.
Ribu se izvadite, a na istom ulju ispržite grubo narezani luk do staklaste zlatnožute boje, potom dodajte češnjak i peršin te još kratko dinstajte.

Potom dodajte oguljene rajčice, kojima ste odstranili kožu i sjemenke te kratko pirjajte.  U pirjane rajčice dodajte vino te sve zajedno kuhajte oko 15 do 20 minuta. Dodajte ribu pa sve prelijte vodom. Potrebno toliko vode da prekrije tj. potopi ribu. Posolite i dodajte vinski ocat.

Kuhajte još oko 10 do 15 minuta, ovisno o veličini komada ribe. Pred kraj dodajte začinske trave prema, količina prema ukusu. Na kraju dodajte svježe mljeveni crni papar.

Brodet servirajte topao, uz kuhanu palentu, kao glavno jelo.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...