20111103

Pogačice s čvarcima

Sastojci:

750 g brašna
250 ml mlijeka
1 kvasac (40 g)
2 žumanjka
180 ml ulja
300 g mljevenih čvaraka
sol

Priprema:

Kvasac otopite u mlakom mlijeku i pustite da malo odreagira. Od brašna, mlijeka, kvasca, soli, ulja, jednog žumanjka i čvaraka zamijesite mekše tijesto koje se ne lijepi za ruke. Izradite ga na dasci, po potrebi pobrašnite povšinu da bi lakše mijesili.

Razvaljajte tijesto na debljinu od oko 1,5 cm pa ga kalupom ili čašom režite u pogačice. Pogačice slažite na podmazani lim za pečenje (može biti i obložen masnim papirom). Svaku pogačicu nožem po površini zarežite nekoliko puta, u obliku mreže.

Razmutite preostali žumanjak te njime premažite svaku pogačicu.
Ostavite pogačice u limu da odstoje još 10-ak minuta te ih pecite u prethodno zagrijanoj pećnici, na 200°C, dok ne porumene.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...