20111104

Kuhani štrukli

Sastojci:

300 g brašna
sol
mlaka voda

Nadjev:
30 g maslaca
2 žumanjka
250 g sira
1 kiselo vrhnje
2 bjelanjka

Preljev:
1 žlica ulja
40 g krušnih mrvica
1/2 kiselog vrhnja


Priprema:

Od brašna, soli i vode umijesite glatko tijesto. Razvucite ga tanko preko stola, na platnenoj podlozi (velikom stolnjaku, npr.) i četkicom ga premažite s malo otopljenog maslaca.

Nadjev pripremite tako da u otopljeni maslac dodate dobro izmiješane žumanjke te potom sir i vrhnje. Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg te ga polagano umiješajte u smjesu sa sirom. 

Nadjev rasporedite na jednu polovicu razvučenog tijesta za štrukle. Tijesto potom uz pomoć stolnjaka na kojem ste ga razvukli uvijte u dugačku savijaču. 
Savijaču potom režite na manje jastučiće tj. štrukle.

U loncu zakuhajte vodu i posolite je. Kuhajte u njoj štrukle oko 15 minuta.

U međuvremenu na tavi zagrijte malo ulja i na njemu popržite krušne mrvice. Kuhane štrukle procijedite, poslažite na pladanj te prelijte prženim mrvicama. Servirajte tople uz preljev od kiselog vrhnja.

Za slatku verziju štrukle pri serviranju posipajte s malo šećera.

Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...