Svinjski medaljoni u umaku od vrhnja i bijelog vina


Sastojci:

30 g maslaca
400 g svinjskog filea
sol, papar
1 dl bijelog vina
100 ml vrhnja za kuhanje
1 češanj češnjaka

Priprema:

Svinjski file očistite od eventualnih masnoća te ga narežite na odreske debljine oko dva centimetra. Potom ga posolite i popaprite.
Na zagrijanom maslacu popržite tako pripremljene medaljone dok ne porumene (oko 3 minute sa svake strane)   te ih potom izvadite iz masnoće i stavite na toplo.
U istu tavu, u masnoću od medaljona dodajte bijelo vino. Kad prokuha, dodajte vrhnje za kuhanje te sitno nasjeckani češnjak. Umak kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Medaljone poslužite prelivene umakom.




2 komentara:

  1. Probano danas. Koristio fini moslavački škrlet polusuhi, domaći putar, vrhnje za kuhanje z bregov. Brzo gotovo i vrlo, vrlo ukusno.

    OdgovoriIzbriši

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.