Sladoled od vanilije (s uputama i za one koji nemaju aparat za sladoled)

Sastojci

600 ml punomasnog vrhnja za šlag, nezaslađenog
360 ml punomasnog mlijeka
200 g šećera
3 žličice ekstrakta vanilije

Priprema:

U prethodno ohlađenoj posudi aparata za sladoled (veličine 1,5 l)  pomiješajte sve navedene sastojke i nastavite miješati dok se šećer u potpunosti ne otopi. 

Uključite aparat i napravite sladoled prema uputama proizvođača.

Ukoliko je posuda vašeg aparata manja od 1,5 litre, količina smjese za sladoled neka bude oko 2/3 volumena posude. Ostatak smjese držite u hladnjaku dok  ne dođe vrijeme da je upotrijebite u aparatu.

Napomena:
Nemojte mijenjati punomasno mlijeko i vrhnje za šlag za one s manje masnoće jer će sladoled time postati vodenast tj. manje kremast. U ovom slučaju masniji mliječni proizvod znači i bolji sladoled.

Upute za one koji nemaju aparat za sladoled:

Pliću staklenu ili metalnu posudu stavite u zamrzivač da se dobro ohladi.

Pripremljenu zamiješanu smjesu za sladoled istresite u tako ohlađenu posudu pa sve zajedno vratite u zamrzivač na hlađenje. Kada smjesa postane čvrsta, ali još uvijek ne u potpunosti zaleđena, izvadite je iz zamrzivača i dobro promiješajte pjenjačom ili ručnim mikserom. 

Vratite u zamrzivač pa postupak ponavljajte svakih 30 minuta sljedeća tri sata. Time ćete osigurati da sladoled bude  prozračan i kremast.



Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.