400 g gljiva bukovača, narezana na tanke trakice
1 velika korabica, narezana na prutiće
1 veći žuti luk, sitno nasjeckan
1 žličica origana
1 žličica vegete
3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
1 ljuta papričica, narezana na kolutiće
1 vrećica instant krem juhe od gljiva
papar, prema ukusu
sol, prema ukusu
500 ml vode
suncokretovo ulje
Priprema:
U dubljoj tavi zagrijte ulje, dodajte bukovače i pržite ih na srednje jakoj vatri oko 4 minute.
Dodajte korabicu pa nastavite pržiti narednih 5 minuta, povremeno protresajući tavu.
Dodajte sitno nasjeckani luk pa dinstajte dok se luk ne zastakli.
Dodajte sitno nasjeckanu ljutu papričicu i češnjak pa promiješajte. Kratko ostavite da se dinsta, dok papričica i češnjak ne puste miris.
Začinite origanom, vegetom, paprom i solju prema ukusu pa dodajte sadržaj vrećice krem juhe.
Sve dobro promiješajte pa podlijte s 250 ml vode. Promiješajte tako da nemate grudice, smanjite vatru i lagano krčkajte, povremeno miješajući idućih 15-20 minuta. Povremeno podlijevajte vodom, kako tekućina ne bi potpuno isparila.
Umak je gotov kad korabica i bukovače omekšaju, a umak se ugusti.
Poslužite toplo uz tjesteninu, rižu ili palentu.
Nema komentara:
Objavi komentar