/ za 12 -14 mafina
1 šalica jogurta
1 1/2 žlica svježe naribane limunove korice
3/4 šalice šećera
3 velika jaja, sobne temperature
4 žličice ekstrakta vanilije
1/2 šalice rastopljenog maslaca (može i suncokretovo ulje)
1 šalica oštrog brašna
1/2 šalice glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice soli
1 1/2 šalica crvenog zamrznutog ribiza (može i svježi)
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180°C.
Kalupe za mafine obložite papiranitim čašicama ili premažite s uljem i pobrašnite.
U zdjeli za miskanje pomiješajte jogurt, šećer i limunovu koricu pa na laganoj brzini električnim mikserom izmiješajte sastojke.
Stalno miješajući i dalje u niskoj brzini, postepeno dodavajte rastopljeni maslac (ili ulje), ekstrakt vanilije i jedno po jedno jaje.
Dodajte brašno, prašak za pecivo i sol. Miješajte oko jednu minutu, tek toliko da se brašno dobro sjedini sa smjesom.
Pomoću kuhače lagano umiješajte ribiz.
Smjesu raspodijelite u kalupe za mafine, tako da svaki kalup napunite oko 3/4.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20-25 minuta.
Ukoliko koristite svježi ribizl, pecite mafine 15 - 18 minuta.
Izvadite iz pećnice i ohladite na žici za hlađenje.
Nema komentara:
Objavi komentar