Bavarska krema (Creme Bavaroise)

Sastojci:

3 žumanjka
100 g šećera
250 ml mlijeka
1 mahuna vanilije ili 2 žlice ekstrakta vanilije
1 žlica ruma
10 g mljevene želatine (ili 3-4 želatine u listićima)
200 ml slatkog vrhnja

Priprema:

U posudi za miksanje električnim mikserom pjenasto izradite žumanjke i šećer.

U manjem loncu zakuhajte mlijeko, mahunu vanilije (ekstrakt vanilije) i rum. 

Kipuće mlijeko postepeno umiješajte u pjenasto umućene žumanjke, prelijte smjesu u lonac pa vratite na laganu vatru. Stalno miješajući ukuhajte smjesu u gustu kremu. 

Želatinu pripremite prema uputama na pakiranju, rastopite je na laganoj vatri pa je umiješajte u vruću kremu. Dobro sve promiješajte kako bi se želatina u potpunosti rastopila i ravnomjerno rasporedila po kremi. 

Kremu ostavite sa strane da se hladi.

U međuvremenu istucite slatko vrhnje u čvrsti šlag.

Kada se krema počne malo stezati umiješajte tučeno slatko vrhnje. 
Ostavite da se ohladi do kraja.

Kremu možete koristiti kao punjenje košarica od prhkog tijesta ili kao lagana krema preko biskvita.

Najčešće se poslužuje sama, ohlađena i servirana u čašama.






Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.