Ovo je moja omiljena pizza. :)
Sastojci:
Za tijesto:
40 dag brašna
1 vrećica suhog kvasca ili pola (20 g) svježeg kvasca1 žličica soli 2 žlice maslinovog ulja 2 dl mlake vode
Za nadjev:
nekoliko tankih kriški kvalitetnije kuhane prešane šunke
1 manja tikvica
5-6 srednje velikih šampinjona
malo kukuruza šećerca
tvrdi sir (tilzit, podravec, gouda ili neki drugi)
200 ml pasirane rajčice
origano
češnjak u prahu
malo mješavine začina (Vegeta)
sol, papar
Priprema:
Tijesto za pizzu izradite prema osnovnom receptu.
Tikvicu i šampinjone narežite na tanke ploške, a sir naribajte na ribežu. U manju zdjelicu ulijte pasiranu rajčicu, dodajte joj origano, češnjak u prahu, malo vegete, sol i papar te dobro promiješajte. Tako dobivenim umakom premažite pizzu. Pazite da ga ne stavite previše jer bi pizza na kraju mogla ispasti gnjecava!
Na premazano tijesto poslažite kriške kuhane šunke, potom ravnomjerno rasporedite tikvice i šampinjone, posipajte s kukuruzom i na kraju s naribanim sirom.
Pećnicu zagrijte na što više možete - moja može do 275°C. U vruću pećnicu stavite peći pizzu te pecite dok tijesto ne porumeni, oko 5 do 8 minuta - ovisno o temperaturi pećnice i o debljini tijesta.
Poslužite toplo.
Pizza s kuhanom šunkom i tikvicama
by
Točka
in
brzo,
glavno jelo,
kruh,
kruh i slanice,
kuhana šunka,
kukuruz,
pizza,
predjelo,
šampinjoni,
tikvice,
tvrdi
Tags
# brzo
# glavno jelo
tvrdi
Ključne riječi:
brzo,
glavno jelo,
kruh,
kruh i slanice,
kuhana šunka,
kukuruz,
pizza,
predjelo,
šampinjoni,
tikvice,
tvrdi
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
baš jako volim pizzu ova je predivna
OdgovoriIzbriši