230 g ocijeđenog kuhanog graha*
50 g zrna kukuruza šećerca
200 g mljevene junetine
3 srednje velike mrkve
1 srednje veliki luk
1 češanj češnjaka
1 žlica koncentrata od rajčice
manja vezica peršinovog lista
1/2 žličice čilija (za ljuću verziju dodajte malo više)
malo ulja
2 žlice aceta balsamica
sol, papar
timijan
malo vode
10 gotovih ili domaćih tortilja (kliknite za recept)
Priprema:
Na tavi zagrijte ulje te na njemu kratko propržite sitno nasjeckani luk. Dodajte mljeveno meso te dinstajte dok ne porumeni.
Za to vrijeme ogulite mrkvu te ju u multipraktiku nasjeckajte na sitne komadiće (ili je naribajte na ribežu). Tako pripremljenu mrkvu dodajte mesu u tavu, zajedno sa sitno kosanim (ili protisnutim) češnjakom te još kratko prodinstajte. Podlijte s malo vode, tek toliko da se ne sastojci ne isuše i da ne počnu zagarati.
Dodajte grah i kukuruz šećerac te po potrebi dolijte još malo vode. Posolite, popaprite i dodajte čili i timijan (sve po ukusu) te žlicu koncentrata od rajčice. Promiješajte i dinstajte na laganoj vatri dok se svi sastojci dobro ne prožmu. Na kraju dodajte sitno sjeckani list peršina i 2 žlice aceta balsamica (koji će ublažiti slatkoću koju je smjesi dala mrkva) te još jednom dobro promiješajte.
Tako dobiveni nadjev rasporedite na vruće tortilje, po želji uz dodatak na rezance narezanih listova zelene salate ili svježe paprike te servirajte toplo.
* 230 g ocijeđenog graha odgovara jednoj konzervi graha od 400 g; grah može biti kombinacija smeđeg, bijelog, crnog...
jako fino, obožavam tortilje
OdgovoriIzbriši