Sastojci:
1,5 l mlijeka
100 g tamne čokolade
4 vrećice praška za puding od čokolade
10 žlica šećera
2 vrećice vanilin šećera
300 g čajnog keksa
Priprema:
U veću posudu ulijte 1,2 l mlijeka, dodajte mu šećer i vanilin šećer te kuhajte do vrenja, pazeći da ne iskipi.
U manjoj zdjelici promiješajte ostatak mlijeka s praškom za puding tako da nema grudica pa smjesu dodajte zakuhanom mlijeku. Miješajući kuhajte na umjerenoj vatri sve dok se puding ne zgusne.
Gotov puding uklonite s vatre te u njega umiješajte kockice tamne čokolade. Kekse izlomite na manje komade te i njih dodajte u skuhani puding. Sve dobro promiješajte.
Limeni kalup za rolate (ili za biskupski kruh) obložite prozirnom plastičnom folijom, u njega izlijte pripremljenu smjesu. te ostavite da se ohladi pa još dodatno rashladite u hladnjaku.
Rashlađeni kolač izvadite iz kalupa i narežite na tanke šnite.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar