Bijeli biskvit za rolat (osnovni recept)

Sastojci:

3 jaja
5-6 žlica vruće vode
150 g šećera
1 paketić vanilin šećera
100 g brašna
50 g škrobnog brašna (gustina)
1 ravna žličica praška za pecivo


Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C.

U većoj posudi pomiješajte jaja i vodu. U slučaju da su jaja veća, možete dodati manje vode. Pjenasto ih izmiješajte mikserom u najvišoj brzini, otprilike 1 minutu, pa dodajte šećer i vanilin šećer. Miješajte još oko dvije minute, dodajte polovicu predviđene količine brašna, zajedno s praškom za pecivo i gustinom te razradite. Potom dodajte i ostatak brašna te ga dobro umiješajte kako bi dobili jednoličnu smjesu.

Na lim za pečenje položite masni papir za pečenje. Dobivenu biskvitnu smjesu ulijte u pripremljeni lim, poravnajte na otprilike 1 cm debljine i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 15 minuta.

Kada je biskvit pečen, izvadite ga iz pećnice. Poravnajte podignuti rub masnog papira pa ga povucite, zajedno s biskvitom, na radnu površinu. Zarolajte biskvit s papirom na kojem se pekao i ostavite da se ohladi.

Kada se biskvit ohladio, pažljivo ga odmotajte i uklonite mu papir. Tvrde ili potamnjele dijelove biskvita odrežite.

Prema receptu ili želji, nadjenite ohlađen biskvit pripremljenim nadjevom koji ćete ravnomjerno rasporediti po biskvitu. Savijte biskvit po duljini i ostavite rolat da se ohladi.

Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.