Sastojci:
3 jaja
5-6 žlica vruće vode
150 g šećera
1 paketić vanilin šećera
100 g brašna
50 g škrobnog brašna (gustina)
1 ravna žličica praška za pecivo
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C.
U većoj posudi pomiješajte jaja i vodu. U slučaju da su jaja veća, možete dodati manje vode. Pjenasto ih izmiješajte mikserom u najvišoj brzini,
otprilike 1 minutu, pa dodajte šećer i vanilin šećer. Miješajte još oko dvije minute, dodajte polovicu predviđene količine brašna, zajedno s praškom za pecivo i gustinom te
razradite. Potom dodajte i ostatak brašna te ga dobro umiješajte kako bi dobili jednoličnu smjesu.
Na lim za pečenje položite masni papir za pečenje. Dobivenu biskvitnu smjesu ulijte u pripremljeni lim, poravnajte na otprilike 1 cm debljine i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 15 minuta.
Kada je biskvit pečen, izvadite ga iz pećnice. Poravnajte podignuti rub masnog papira pa ga povucite, zajedno s
biskvitom, na radnu površinu. Zarolajte biskvit s papirom na kojem se
pekao i ostavite da se ohladi.
Kada se biskvit ohladio, pažljivo ga odmotajte i uklonite mu papir. Tvrde ili
potamnjele dijelove biskvita odrežite.
Prema receptu ili želji,
nadjenite ohlađen biskvit pripremljenim nadjevom koji ćete ravnomjerno
rasporediti po biskvitu. Savijte biskvit po duljini i ostavite rolat da
se ohladi.
Bijeli biskvit za rolat (osnovni recept)
slatko
Ključne riječi:
bijela rolada,
bijeli biskvit,
biskvit,
biskvitna rolada,
dobro je znati,
kolač,
osnovni recept,
rolat,
slatko
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar