Sastojci:
Za koru:1 šalica razmrvljenih graham krekera
2 žličice šećera u prahu
2 žličice rastopljenog maslaca
Za kremu i preljev:
700 g kremastog sira
4 jaja
1 šalica šećera
2 žličice soka mandarine
1 žličica naribane korice mandarine
1,5 šalica kiselog vrhnja
2 žličice ekstrakta od vanilije
2 žličice šećera
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Graham kekse dobro razmrvite te im dodajte šećer i maslac. Sve dobro promiješajte da dobijete jednoličnu smjesu te je dobro rukama utisnite u kalup za torte promjera 20 cm. Stavite u vruću pećnicu te pecite oko pet minuta. Izvadite koru iz pećnice, a pećnici smanjite temperaturu na 120°C.
U zdjeli dobro izmiješajte trećinu sira s jednim jajetom, a zatim postupak ponovite s preostalim sirom i jajima. Postupno dodavajte šećer, naizmjenično sa sokom od mandarine. Dobro izradite kremu mikserom pri srednjoj brzini miješanja, oko 7-10 minuta. Umiješajte koricu mandarine.
Tako dobivenu smjesu istresite na pečenu koru u kalupu za torte te sve zajedno vratite u pećnicu na oko 25 minuta. Isključite pećnicu, a torta neka odstoji u njoj još narednih 45 minuta. Potom je izvadite. Temperaturu pećnice povisite na 180°C.
Metlicom umutite kiselo vrhnje, dodajte mu ekstrakt vanilije i šećer te ga lagano prelijte preko tople torte. Pecite još oko 10 minuta.
Gotovu tortu pustite da se ohladi te je potom ostavite preko noći u hladnjaku kako bi se svi sastojci dobro povezali i proželi.
Prije posluživanja tortu po želji možete ukrasiti voćem.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar