Sastojci:
2 filea ili odreska od lososa (po 150 g svaki)
2 žlice zamrznutog graška
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
2 žličice limunovog soka
1 žlica maslinova ulja
malo soli
papir za pečenje
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 220°C.
Pripremite dva komada papira za pečenje, 30 x 30 cm. Na svaki položite po jedan file lososa, oko 3 cm dalje od sredine. Svaki file posipajte sa žlicom graška, jednim nasjeckanim češnjem češnjaka, iscijedite na svaki malo limuna i poprskajte s malo maslinova ulja. Po želji malo posolite.
Papir presavinite preko filea s obje strane, a bočne strane uvinite nekoliko puta, da paketić bude dobro zatvoren. Položite tako pripremljenu ribu na lim za pečenje i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu.
Pecite oko 15 minuta tj. do onda kada meso ribe možete lako razdvojiti vilicom.
Pečenu ribu i grašak servirajte uz, na primjer, kuhanu rižu.
Ribu možete servirajti i zajedno s papirom u kojem se pekla tako da zarežete papire s gornje strane uzduž i poprijeko (u obliku križa) i poslužite toplo.
Wygląda to super. Pozdrawiam.
OdgovoriIzbrišiWygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
OdgovoriIzbriši