350 g lososa
450 g krumpira
2 češnja češnjaka
1 žličica sjeckanog kopra
1 žličica sjeckanog lista korijandera
1 žlica sjeckanog lista peršina
1 žličica sjeckanog lista vlasca
3 žumanjka
1/4 žličice soli
1/4 žličice mljevenog crnog papra
suncokretovo ulje za prženje
Priprema:
Na tavi ispecite odrezak lososa tako da se lako može razdvajati vilicom. Istovremeno, u drugom loncu skuhajte oguljeni krumpir pa ga potom zdrobite u pire.
U većoj posudi pomiješajte krumpir s pečenim lososom, koji ste prethodno vilicom zdrobili u manje komadiće, te dodajte sitno sjeckani češnjak, žumanjke i sve začine. Smjesu dobro izmješajte kako bi postala jednolična pa je potom ostavite u hladnjaku barem 1 sat kako bi se malo stisla, a sastojci proželi.
Od ohlađene smjese oblikujte kuglice tj. krokete. Za jedan kroket koristite u vrh punu žlicu smjese. Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smjesu.
U dublju tavi zagrijte veću količinu ulja - dovoljno taman da kasnije prekrije krokete u potpunosti. U vruće ulje uronite po 6 kroketa (ako ih stavite previše temperatura ulja će se spustiti što će dovesti do dužeg prženja, upijanja veće količine ulja i lošijeg krajnjeg rezultata). Krokete pažljivo okrećite svake minute. Pecite dok ne poprime srednje zlatnosmeđu boju.
Uz pomoć mrežice izvadite krokete iz ulja te ih odložite na papirnati ubrus koji će upiti višak masnoće. Pečene krokete posipajte s malo soli.
Ponovite postupak i s ostalim kroketima.
Nema komentara:
Objavi komentar