250 g tjestenine
200 g milerama
1,5 do 2 žlice očišćenih sjemenki suncokreta
sol, voda
Priprema:
U lonac s kipućom slanom vodom stavite kuhati tjesteninu. U međuvremenu, na suhoj tavi kratko prepržite (tostirajte) sjemenke suncokreta, tako da lagano porumene.
Kada je tjestenina kuhana, procijedite je te vratite u lonac u kojem ste je kuhali. Dodajte joj mileram i dobro promiješajte. Ako je potrebno, a ovisno o ukusu, malo dosolite.
Tako pripremljenu tjesteninu na tanjuru posipajte tostiranim sjemenkama suncokreta i servirajte toplo.
Ideja:
Za nešto bogatiju verziju ovog jela možete na tavi kratko popržiti tanke kriške pancete te je, kada postane fino rumena i hrskava, razmrvite u gotovu tjesteninu, zajedno s mileramom. U tom slučaju sol ne trebate uopće dodavati.
Nema komentara:
Objavi komentar