Pasta Girasole

Je li ovo najjednostavniji i najbrži recept ili što?


Sastojci:

250 g tjestenine
200 g milerama
1,5 do 2 žlice očišćenih sjemenki suncokreta
sol, voda


Priprema:

U lonac s kipućom slanom vodom stavite kuhati tjesteninu. U međuvremenu, na suhoj tavi kratko prepržite (tostirajte) sjemenke suncokreta, tako da lagano porumene.

Kada je tjestenina kuhana, procijedite je te vratite u lonac u kojem ste je kuhali. Dodajte joj mileram i dobro promiješajte. Ako je potrebno, a ovisno o ukusu, malo dosolite.

Tako pripremljenu tjesteninu na tanjuru posipajte tostiranim sjemenkama suncokreta i servirajte toplo.


Ideja:
Za nešto bogatiju verziju ovog jela možete na tavi kratko popržiti tanke kriške pancete te je, kada postane  fino rumena i hrskava, razmrvite u gotovu tjesteninu, zajedno s mileramom. U tom slučaju sol ne trebate uopće dodavati.


Nema komentara:

Objavi komentar

© 2011-2023 finoitocka.blogspot.com . Pokreće Blogger.