Sastojci:
150 g brašna
1/2 žličice praška za pecivo
prstohvat soli
100 g maslaca
200 g šećera
1 jaje
200 g suhih datulja
Preljev:
150 g šećera
150 ml vode
1 žličica maslaca
1 žličica ekstrakta vanilije
100 ml konjaka (vinjak, brandy)
Priprema:
U većoj posudi pomiješajte suhe sastojke - brašno, prašak za pecivo i malo soli.
Omekšalom maslacu uz miješanjem mikserom dodajte šećer i jaje te postepeno u to umiješajte suhe sastojke. Miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
U lončiću zakuhajte malo vode, u nju stavite sitno nasjeckane suhe datulje da se namoče pa ih potom umiješajte u posudu sa smjesom od brašna. Tako dobivenu smjesu za biskvit izlijte na premazani kalup za torte i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C, oko 40 minuta.
Preljev:
U vodi zakuhajte šećer i žličicu maslaca, miješajući dok se šećer u potpunosti ne otopi. Potom u sirup dodajte žličicu ekstrakta vanilije i konjak.
Tako pripremljenim sirupom zalijte vrući pečeni biskvit, narežite kolač na jednake komade te ostavite da se ohladi.
Južnoafrička brandy torta s datuljama
voćni kolač
Ključne riječi:
afrička kuhinja,
brandy,
datulje,
jednostavno,
jeftino,
Južna Afrika,
južnoafrička kuhinja,
kolač od datulja,
konjak,
lako,
slatko,
sočno,
torta,
tradicionalno,
vinjak,
voćni kolač
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar