Ovo je recept za tijesto koje mi doslovno svaki put uspije. Svojedobno sam ga objavila i na coolinarici, a komentari su također bili vrlo pozitivni. Vrijeme je da ga upišem i ovdje.
Sastojci:
40 dag brašna
1 vrećica suhog kvasca ili pola (20 g) svježeg kvasca
1 žličica soli
2 žlice maslinovog ulja
2 dl mlake vode
Priprema:
Sve sastojke u većoj posudi dobro izradite mikserom (koristite mješalice za dizana tijesta).
Potom nauljite ruke i tijesto te ga tanko razvucite preko lima za pečenje. Toplo preporučujem da na lim prije tijesta stavite papir za pečenje.
Tako razvučeno tijesto premažite i posipajte željenim dodacima te ga u prethodno vrlo zagrijanoj pećnici (250 - 275°C) pecite oko 5 do 8 minuta, odnosno dok ne porumeni.
Tijesto za pizzu (osnovni recept)
tijesto
Ključne riječi:
dizano tijesto,
dobro je znati,
kruh,
kruh i slanice,
osnovni recept,
pizza,
tijesto
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Brz i jednostavan recept, a tijesto bude kao iz pizzerie :)
OdgovoriIzbriši