Sastojci:
500 g tjestenine
2 žlice maslaca
2 žlice maslinovog ulja
4 polovice pilećih prsa, bez kosti i kožice
2 češnja češnjaka
sol, papar
1 1/4 šalice kiselog vrhnja
1/4 šalice pesta
3 žlice naribanog parmezana
Priprema:
Zakuhajte lagano posoljenu vodu u velikom loncu. Dodajte tjesteninu i kuhajte oko 8 do 10 minuta, odnosno dok ne bude al dente (vrijeme kuhanja ovisi o vrsti tjestenine), a zatim je ocijedite.
U većoj tavi na srednje jakoj vatri rastopite maslac i masinovo ulje, dodajte piletinu narezanu na tanke trake i sitno nasjeckani češnjak te pirjajte kraće vrijeme. Smanjite vatru pa dodajte sol, papar (količina po ukusu), kiselo vrhnje, pesto i parmezan.
Pirjajte dok piletina više nije ružičasta u sredini. Na kraju sve zajedno umiješajte u kuhanu tjesteninu.
Poslužite toplo.
Tjestenina s piletinom i pestom
Tags
# brzo
# jednostavno
toplo predjelo
Ključne riječi:
brzo,
jednostavno,
pesto,
pileća prsa,
piletina,
predjelo,
talijanska kuhinja,
tjestenina,
toplo predjelo
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar