20121103

Tijesto za pizzu (osnovni recept)

Ovo je recept za tijesto koje mi doslovno svaki put uspije. Svojedobno sam ga objavila i na coolinarici, a komentari su također bili vrlo pozitivni. Vrijeme je da ga upišem i ovdje.

Sastojci:

40 dag brašna
1 vrećica suhog kvasca ili pola (20 g) svježeg kvasca
1 žličica soli
2 žlice maslinovog ulja
2 dl mlake vode

Priprema:

Sve sastojke u većoj posudi dobro izradite mikserom (koristite mješalice za dizana tijesta).
Potom nauljite ruke i tijesto te ga tanko razvucite preko lima za pečenje. Toplo preporučujem da na lim prije tijesta stavite papir za pečenje.

Tako razvučeno tijesto premažite i posipajte željenim dodacima te ga u prethodno vrlo zagrijanoj pećnici (250 - 275°C) pecite oko 5 do 8 minuta, odnosno dok ne porumeni.

1 komentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...