20121125

Sekeli gulaš

Ovaj sekeli gulaš je po receptu kuhara Alma Čatlaka, objavljenom u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska!".


Sastojci:
400 g svinjskih rebara bez kosti
600 g narezanog kiselog kupusa
2 lovorova lista
1 glavica crvenog luka
malo milerama
1/2 l mesnog temeljca
1 žličica mljevene slatke crvene paprika
sol, mljeveni papar
nekoliko zrna klekovih boba
suncokretovo ulje


Priprema:

Svinjska rebra narežite na kockice pa ih začinite solju i paprom.

U dubljoj tavi (ili plićem loncu) zagrijte ulje te na vruće dodajte meso i kratko ga popržite. Dodajte sitno nasjeckani luk pa sve zajedno pirjajte, povremeno miješajući dok luk ne postane staklast. Meso još malo posolite (Pažnja: ako vam je kupus slaniji, ne trebate dodatno dosoljavati meso) pa dodajte mljevenu papriku. Dobro promiješajte pa u tavu dodajte kiseli kupus, klekove bobice i lovorov list. Još jednom dobro promiješajte sve sastojke,

Potom kupus podlijte s mesnim temeljcem te po potrebi s još vode, toliko da svi sastojci budu prekriveni tekućinom. Poklopite i na laganoj vatri dinstajte oko sat vremena.

Servirajte toplo uz prilog kuhanog krumpira ili pire krumpira, ukrašeno sa žličicom milerama i malo svježeg sjeckanog peršina.

1 komentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...