250 g oštrog brašna
125 dkg maslaca
1 jaje
1 žumanjak
1 žlica kiselog vrhnja
malo soli
1/2 vrećice praška za pecivo
Priprema:
U većoj posudi pomiješajte suhe sastojke - brašno, sol i prašak za pecivo - a u drugoj (manjoj) jaje, žumanjak, kiselo vrhnje.
Omekšali maslac (sobna temperatura) u manjim komadićima dodajte u posudu sa suhim sastojcima te mikserom dobro izradite dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte potom umućene "mokre" sastojke te sve još dobro izradite mikserom, a potom po potrebi i rukama.
Tako dobiveno tijesto za quiche (pitu) tanko razvaljajte tako da dobijete površinu dovoljno veliku da njome prekrijete prethodno maslacem premazan kalup promjera 25 cm.
Quiche napunite željenim nadjevom i pecite u pećnici na 180°C.
Nema komentara:
Objavi komentar